Duc in altum

Abdijschool van 
Zevenkerken

De Abdijschool van Zevenkerken bevindt zich op het prachtige domein van de Sint-Andriesabdij op vijf kilometer van de stad Brugge. Omringd door bossen en sportterreinen bieden wij algemeen secundair onderwijs aan, een internaatschool voor jongens en meisjes.

Ontdek onze school

Wie zijn we? ‘Duc in altum’ en ‘plus est en vous’

Ons DNA is geïnspireerd op het Bijbelse Lucasevangelie. Jezus spoort Simon Petrus ertoe aan om de netten wat verder uit te gooien omdat er te weinig gevangen werd ‘duc in altum’: leidt hen naar het diepe (water). Dit resulteert in het verhaal van de wonderbaarlijke visvangst, een metafoor voor ambitie: leg de lat hoog voor jezelf want ‘er zit meer in jou’ (plus est en vous). We willen met andere woorden elke individuele leerling uitdagen om zijn of haar talenten maximaal te verzilveren.

Precies omdat we vanuit de regel van Benedictus zoveel investeren in het samenleven in groep en in verbindend schoolklimaat, zetten we dit graag om in ‘plus est en nous’.

Lees meer over onze school

Studieaanbod

De Abdijschool biedt algemeen secundair onderwijs aan (ASO). In de nieuwe terminologie heet dit de ‘finaliteit van domeinoverstijgende doorstroom’. Dit aanbod bereidt dus in essentie voor op verdere studies.

Bekijk ons studieaanbod

Registratieproces

  • 1

    Stap 1: aanvragen beschikbaarheid

    Vanaf 1 oktober 2024 neemt u telefonisch contact op met het secretariaat (+32 50 40 61 97, kantooruren). We gaan na of uw...

  • 2

    Stap 2: kennismakingsbezoek

    Inschrijven in het eerste jaar voor 2025-‘26 We nodigen de kandidaat uit om, meestal samen met anderen, een bezoek te brengen...

  • 3

    Stap 3: motivatiebrief

    Inschrijven in het eerste jaar voor 2025-‘26 De kandidaat-leerling schrijft (zelf!) een handgeschreven brief aan de...

  • 4

    Stap 4: oriënterend instapmoment

    Inschrijven in het eerste jaar voor 2025-‘26 In het voorjaar 2025 nodigen we de kandidaat uit om een dag op school...

  • 5

    Stap 5: beslissing

    Inschrijven in het eerste jaar voor 2025-‘26 Na stap 4 en vlak voor de paasvakantie krijgt u van ons bericht en weet...

    Onze 5 pijlers

    De Abdijschool werd in 1911 opgericht door de monniken van de Sint-Andriesabdij. Ze is duidelijk geïnspireerd op de christelijke traditie en op de regel van Sint-Benedictus.

    Nieuwsberichten & activiteiten

    Deze week

    Agenda
    Bekijk agenda